A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat és engedély nélküli tevékenységet tártak fel egy túrkevei húsüzemben. A feltárt jogsértések miatt több mint 9 tonna terméket kivontak a forgalomból, és az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették.
Az ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy az üzem nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel bizonyos tevékenységek végzéséhez. Emellett súlyos higiéniai hiányosságokat is találtak, amelyek komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentettek. A Nébih ezért azonnali intézkedésként több mint 9 tonna terméket vont ki a forgalomból, és felfüggesztette az üzem működését.
A Nébih folyamatosan ellenőrzi az élelmiszerlánc szereplőit annak érdekében, hogy biztosítsa a fogyasztók számára a biztonságos és megfelelő minőségű élelmiszereket. A hatóság hangsúlyozza, hogy az élelmiszerbiztonsági szabályok betartása elengedhetetlen a fogyasztók egészségének védelme érdekében.
A Nébih kéri a lakosságot, hogy amennyiben élelmiszerbiztonsági kockázatot észlelnek, jelezzék azt a hivatal ingyenesen hívható zöld számán (06-80/263-244) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás „Zöld szám” modulján keresztül.
Kép és forrás: NÉBIH